Оновлені комплекси

Оновлені комплекси "Нептун" та "Вільха" можуть бути прийняті на озброєння інших країн

Фото
Укрінформ
Низка країн виявляє зацікавленість у придбанні нових українських ракетних комплексів «Нептун» та «Вільха», що були розроблені ДККБ «Луч».

Про це заявив директор ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» Владислав Бельбас, повідомляє Defense Express.

«Вперше ми показали макети комплексів «Нептун» та «Вільха» на виставці в ОАЕ IDEX-2019 у лютому цього року. Ефект від дебюту є: низка країн вже сьогодні мають тверді наміри за цими проєктами», - зазначив очільник Спецтехноекспорту.

За словами Бельбаса, задля збільшення зацікавленості іноземних партнерів у новітніх українських комплексах в Україні навіть продемонстрували військовим аташе практичні випробувальні запуски «Нептуна» та «Вільхи» на полігоні. Однією з причин такого незвичного кроку стала впевненість керівництва КБ «Луч» у своїх проєктах та усвідомлення того, що потенційні зовнішні замовлення нових українських комплексів значно здешевлять їхнє подальше серійне виробництво.

«У цій ситуації ми йдемо в тандемі з генеральним конструктором, який підтримує або не підтримує пропозиції з нашого боку, знаючи складність того чи іншого етапу випробувань. Водночас керівництво ДержККБ «Луч» прекрасно розуміє, що зовнішні замовлення суттєво спростять і здешевлять серійне виготовлення цих комплексів. Адже закупівлі таких озброєнь для нашої армії дуже обмежені через фінансові можливості ЗСУ», - пояснив Бельбас.

Монструозне РСЗВ Jobaria Multiple Cradle Launcher від Jobaria Defense Systems (входить до складу корпорації Tawazun Group - ОАЕ)
РСЗВ Jobaria Multiple Cradle Launcher від Jobaria Defense Systems (входить до складу корпорації Tawazun Group - ОАЕ)

Одним із потенційних партнерів проєкту «Вільха» стала корпорація Tawazun Group з Об'єднаних Арабських Еміратів. Наразі ведуться переговори з представниками цієї компанії щодо спільного виробництва РСЗВ.

Читайте також: Спецтехноекспорт за сім місяців уклав нових контрактів на $337 мільйонів

За планом Міноборони, державні випробування модернізованої версії зі збільшеною дальністю «Вільха-М» та наземного варіанту протикорабельного РК-360МЦ «Нептун» планується провести наприкінці цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-