В Україні запустили газовимірювальну станцію

В Україні запустили газовимірювальну станцію "Берегово" після реконструкції

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" запустило прикордонну газовимірювальну станцію (ГВС) «Берегово» в комерційну експлуатацію після реконструкції і встановлення нового обладнання.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Укртрансгаз запустив прикордонну газовимірювальну станцію (ГВС) «Берегово» в комерційну експлуатацію після капітальної реконструкції. Таким чином, ще один модернізований об’єкт ГТС введено в експлуатацію в рамках підготовки до опалювального сезону 2019/2020", - ідеться в повідомленні.

Оновлена станція після монтажу пройшла оцінку відповідності вимогам Технічного регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки. Також під наглядом представників суміжних газотранспортних систем – FGSZ (Угорщина) та ПАТ «Газпром» (Російська Федерація) – станція пройшла у тестовому режимі перевірку визначення обсягів та фізико-хімічних показників природного газу, що транспортується через неї до Угорщини.

Читайте також: Україна готується до зими: у сховищах вже 19 мільярдів кубів газу

Зазначається, що результатами тестування сторони підписали відповідний акт про введення станції в комерційну експлуатацію з 1 вересня.

У компанії уточнили, що на станції встановлено нове обладнання – основну та дублюючу системи вимірювання об’єму газу на основі сучасних високоточних ультразвукових лічильників газу виробництва компаній Sick AG та RMG Messtechnik. До початку монтажу на ГВС «Берегово» вони були відкалібровані на стенді FORCE Technology Laboratory у данському місті Вайені під наглядом представників Укртрансгазу, Укрметртестстандарту, FGSZ (Угорщина), ПАТ «Газпром» (Російська Федерація), RMG Messtechnik (Німеччина).

Також на об’єкті встановили нові автоматичні потокові хроматографи (вимірюють компонентний склад газу) та гігрометри (визначають вологість газу).

Переоснащення об’єкта дозволило підвищити точність та надійність визначення об’єму й фізико-хімічних показників природного газу як в об’ємних (м3), так і енергетичних одиницях (МВт), що відповідає практиці та стандартам європейських країн.

Як повідомлялось, реконструкція станції, в яку Укртрансгаз вклав понад 190 млн грн власних коштів, почалася у 2017 році.

ГВС «Берегово» є важливим об’єктом ГТС України, оскільки на ній обліковується газ, який Україна транспортує в Угорщину. Через станцію проходить близько 12-13% від усього газу, який Україна транзитує до країн Західної Європи та Балканського регіону.

Читайте також: В Укртрансгазі оцінили готовність ГТС до опалювального сезону

У 2017 році через ГВС «Берегово» було протранспортовано 11,7 млрд кубометрів газу в країни ЄС, у 2018 році – 11,8 млрд кубометрів, з початку 2019 року станом на 1 вересня – показник зіставний з минулорічним (10,2 млрд кубометрів).

АТ "Укртрансгаз" 9 вересня звітувало про виконання 85% робіт із ремонту і модернізації об’єктів газотранспортної України для успішного проходження осінньо-зимового сезону 2019/2020 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-