Місія МВФ прибула до Києва

Місія МВФ прибула до Києва

Укрінформ
Місія Міжнародного валютного фонду прибула до Києва для обговорення питань співпраці.

Про це на брифінгу після засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз про результати (візиту місії МВФ до України — ред.) говорити рано. Зараз місія лише приїхала, ми починаємо переговори, вони триватимуть, якщо не помиляюсь, до 24 вересня. Наше завдання, щоб колеги з МВФ поїхали з Києва з попередньою угодою на технічному рівні щодо початку програми наприкінці року. Це завдання буде виконано", - сказав Гончарук.

Він впевнений, що проблемні питання, у тому числі й ті, що стосуються ПриватБанку, не стануть каменем спотикання у переговорах з МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, на цьому тижні до України планувала приїхати місія МВФ.

На початку липня Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у Торонто з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном заявляв, що співпраця з Міжнародним валютним фондом залишається пріоритетом для української влади. У Нацбанку заявляли, що Україні слід укласти нову довгострокову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом на загальну суму 5-10 млрд доларів. Перший транш нової програми МВФ, за прогнозами НБУ, може надійти до кінця 2019 року. Національний банк очікує, що він становитиме близько 2 млрд доларів.

Читайте також: МВФ вважає курс долара США завищеним

Попередня програма кредитування Міжнародного валютного фонду для України stand-by була затверджена наприкінці 2018 року та розрахована на 14 місяців. Вона передбачала виділення трьох траншів. Перший і поки що єдиний транш від МВФ за цією програмою Україна отримала 21 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-