Рада ухвалила зміни до законодавства про захист прав споживачів фінпослуг

Рада ухвалила зміни до законодавства про захист прав споживачів фінпослуг

Укрінформ
Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про внесення змін до законодавства щодо захисту прав споживачів фінансових послуг.

За прийняття за основу законопроєкту №1085-1 проголосували 309 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою цього законопроєкту є створення належної системи захисту прав споживачів фінансових послуг, усунення прогалин та неузгодженостей в чинній системі нормативно-правового забезпечення захисту прав споживачів, в тому числі у Законі України «Про споживче кредитування».

Документ пропонує надати уповноваженим органам право застосовувати заходи впливу до фінансових установ та інших суб’єктів господарюРада ухвалила зміни до законодавства про захист прав споживачів фінпослугвання, що надають фінансові послуги, і накладати на їхніх посадових осіб адміністративні стягнення.

Також запроваджуються однакові правила для банків та небанківських установ у сфері реклами фінансових послуг та надання інформації про них.

Читайте також: ВР ухвалила законопроєкт про добровільне використання стандартів в Україні

Крім того, пропонується розширити поняття загальних витрат за споживчим кредитом шляхом включення до нього всіх витрат споживача, у тому числі додаткових та супутніх послуг третіх осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-