Суд про перегляд прожиткового мінімуму пішов на перерву до 1 жовтня

Суд про перегляд прожиткового мінімуму пішов на перерву до 1 жовтня

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва оголосив перерву до 1 жовтня у підготовчому засіданні у справі про перегляд прожиткового мінімуму на 2019 рік.

Про це повідомляє пресслужба суду.

“З метою надання позивачеві часу для ознайомлення з відзивом на позов, що надійшов від відповідача, суд оголосив перерву у підготовчому засіданні до 1 жовтня 2019 року”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, позивач Станіслав Батрин просить суд визнати протиправними дії Кабінету міністрів, яким не було проведено та, відповідно, не враховано результати науково-громадської експертизи сформованих наборів продуктів харчування, продовольчих продуктів і послуг при встановленні розміру прожиткового мінімуму в Україні на 2019 рік.

Читайте також: Кабмін працює над зниженням комунальних тарифів — Гончарук

Серед інших вимог позову – зобов’язати уряд встановити прожитковий мінімум на 2019 рік відповідно положень законів України «Про прожитковий мінімум» та «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», розробити та подати на розгляд Верховної Ради проєкт закону про внесення змін до закону «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з урахуванням вищезгаданих вимог до прожиткового мінімуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-