Нацкомісія знизила тариф Укренерго на 10%

Нацкомісія знизила тариф Укренерго на 10%

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, знизила на 10% тариф "Укренерго" на послуги з диспетчерського управління - до 8,04 грн/МВт-год. Новий тариф діятиме з 1 жовтня 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

"НКРЕКП затвердила новий тариф НЕК "Укренерго" на послуги з диспетчерського управління на рівні 8,04 грн/МВт-год. Це на 10% нижче від попереднього тарифу (8,9 грн/МВт-год), що діяв у серпні 2019 р. Новий тариф діятиме з 1 жовтня 2019 р.", - ідеться в повідомленні.

Зниження тарифу пояснюється переглядом бази для його формування, пояснили в компанії. Зокрема, майже на 24% збільшено прогнозований обсяг передачі електричної енергії в другому півріччі 2019 року.

Також на формування тарифу вплинула заміна обсягів виробленої електроенергії на обсяги відпущеної відповідно до змін, внесених до Кодексу системи передачі постановою НКРЕКП від 21 червня 2019 року №1120.

"Ми підтримуємо рішення Регулятора щодо затвердження нового тарифу на диспетчеризацію. Він зменшується в порівнянні з діючим на сьогодні та покриває мінімально необхідні витрати для виконання функцій Укренерго", - прокоментував заступник голови правління НЕК "Укренерго" Андрій Немировський.

У компанії нагадали, що під центральним офісом Укренерго вже більше місяця мітингують працівники Нікопольського заводу феросплавів та інших металургійних підприємств, які оскаржують в суді тарифи Укренерго на передачу електроенергії та оперативно-диспетчерське управління на друге півріччя 2019 року.

Укренерго, зі свого боку, доклало всіх зусиль для зменшення власних тарифів, зазначається у повідомленні. Компанія направила до уряду пропозиції щодо зменшення навантаження на тариф на передачу електроенергії, які були враховані під час ухвалення постанови Кабміну про покладання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії.

Читайте також: Нацкомісія знизила тариф на передачу електроенергії

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня внаслідок позову Нікопольського заводу феросплавів суд призупинив дію постанов НКРЕКП, якими з 1 липня встановлювалися тарифи Укренерго на передачу електроенергії (347 грн за МВт-год.) та диспетчерське управління (8,9 грн за МВт-год.).

Згодом, 12 липня, НКРЕКП ухвалила нову постанову, якою встановила тарифи для Укренерго на послуги з передачі електричної енергії та диспетчерського управління. Зокрема, тариф на послуги з передачі електричної енергії було встановлено на рівні 312,14 грн за МВт-год. Втім, 22 липня Нікопольський завод феросплавів звернувся з позовом щодо рішення НКРЕКП з метою скасувати цю постанову регулятора.

НКРЕКП з 1 вересня 2019 року знизила тариф на послуги з передачі електричної енергії НЕК "Укренерго" на 195,6 грн/МВт-год. — до 116,54 грн/МВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-