Борг у два мільярди: ОПЗ почав розрахунки з Нафтогазом

Борг у два мільярди: ОПЗ почав розрахунки з Нафтогазом

Укрінформ
ПАТ "Одеський припортовий завод" розпочав розрахунки із НАК "Нафтогаз України", перерахувавши 2,282 млн гривень.

Про це повідомляє перший заступник гендиректора ОПЗ Микола Щуріков у Facebook.

"Одеський припортовий завод почав розрахунки із НАК "Нафтогаз України". Це перша оплата за останні роки у скромній сумі 2 мільйони 282 тисяч гривень. Але головне - початок", - зазначив Щуріков.

Перший заступник гендиректора зауважив, що це сталося завдяки відновленню виробництва за договором переробки давальницької сировини, укладеному ОПЗ з компанією Агро Газ Трейдінг, яка, зокрема, підвищила вартість оплати за переробку по договору за умови перерахування додатково сплачених коштів у погашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України".

Як повідомлялося, в липні 2019 року компанія Агро Газ Трейдінг розробила рятівну для аграрного сектору форму співпраці - надавати аграріям карбамід для обробки ґрунту з відстрочкою платежу по ньому до моменту збору і реалізації врожаю. 8 вересня у морському порту "Південний" поновили перевалку карбаміду з Одеського припортового заводу - завантажено в танки судна Sam Panther 27,5 тисяч тонн продукції для Сенегалу. В адміністрації порту уточнили, що з 31 травня 2018 року до 7 вересня ОПЗ не здійснював операцій з перевантаження карбаміду.

Читайте також: У порту "Південний" поновили перевалку карбаміду з ОПЗ

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними НАК "Нафтогаз України", станом на 3 вересня 2019 року заборгованість ПАТ "Одеський припортовий завод" перед НАК "Нафтогаз України" за природний газ становила 2,092 млрд грн. У липні суд зобов'язав ОПЗ виплатити Нафтогазу 2,2 млрд грн заборгованості за спожитий газ за двома договорами 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-