НБУ “відпустив” репатріацію коштів від продажу цінних паперів

НБУ “відпустив” репатріацію коштів від продажу цінних паперів

Укрінформ
Національний банк скасував щомісячний ліміт у 5 млн євро на репатріацію коштів від продажу цінних паперів для іноземних інвесторів.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"У межах валютної лібералізації і для подальшого поліпшення інвестиційного клімату Національний банк скасував щомісячний ліміт у сумі 5 млн євро на репатріацію коштів від продажу цінних паперів, корпоративних прав, а також коштів, отриманих унаслідок зменшення статутних капіталів юридичних осіб, виходу з господарських товариств іноземними інвесторами", - йдеться у повідомленні.

Також розширено перелік операцій, які дозволяється здійснювати за рахунками нерезидентів. Зокрема, на поточні рахунки фізичних осіб — нерезидентів дозволено зараховувати кошти в гривнях, які отримані в якості дивідендів, процентних доходів за цінними паперами та інших доходів за об’єктами прав власності в Україні, що не пов’язані з їх відчуженням, продажем, ліквідацією або зменшенням статутного капіталу. Зазначені послаблення разом з раніше скасованим обмеженням на репатріацію дивідендів дають змогу нерезидентам гнучкіше розпоряджатися власними коштами як в іноземній валюті, так і в гривні. Спрощення процедури повернення іноземних інвестицій також сприятиме їх подальшому припливу в Україну.

Читайте також: Податкова амністія: законопроєкт передбачає загальну та знижену ставку

Крім цього, Національний банк уточнив, що чинний е-ліміт у 2 млн євро на рік для інвестицій юридичних осіб — резидентів за кордон поширюється також на придбання цінних паперів іноземних емітентів та облігацій зовнішньої державної позики України. Чергові валютні послаблення затверджені постановою правління Національного банку №113 від 09 вересня 2019 року "Про затвердження Змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті". Вони набувають чинності 10 вересня 2019 року.

Як повідомлялося, з 10 липня 2019 року бізнес з іноземним капіталом більше не обмежується лімітом на перерахування дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-