Система е-платежів переходить на цілодобовий режим — Нацбанк

Система е-платежів переходить на цілодобовий режим — Нацбанк

Укрінформ
Національний банк запроваджує цілодобовий режим роботи Системи електронних платежів (СЕП).

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Система електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП) буде працювати у цілодобовому режимі. Відповідну Концепцію розширеного регламенту роботи СЕП у межах ініціативи СЕП 24/7 затвердило Правління Національного банку України з метою модернізації та подальшого розвитку цієї системи. Запровадження цілодобового режиму роботи СЕП відповідає світовим тенденціям розвитку платіжних систем в частині доступності сервісу для учасників платіжної системи 24/7/365", - йдеться в повідомленні.

У НБУ стверджують, що здійснення платежів на цілодобовій щоденній основі сприятиме розширенню доступу клієнтів до фінансових послуг і зростанню частки безготівкових розрахунків.

Читайте також: Податкова амністія: законопроєкт передбачає загальну та знижену ставку

Перехід СЕП на цілодобовий режим роботи планується здійснити у два етапи. На першому етапі (другий квартал 2020 року) відбудеться перехід на розширений регламент роботи СЕП - протягом 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7) з урахуванням технологічної перерви в одну годину при переході на новий день. Водночас буде збережено діючу технологію роботи СЕП, порядок складання бухгалтерської та статистичної звітності.

На другому етапі планується перевести СЕП на «безшовний» режим роботи 24/7, коли перехід від поточного до наступного банківського дня здійснюватиметься миттєво. Такий режим планується реалізувати в межах робіт зі створення наступного покоління СЕП (СЕП-4).

Нині Нацбанк України працює над реалізацією першого етапу проєкту і планує обговорити основні принципи роботи СЕП у режимі 23/7 із банківською спільнотою.

Як відомо, на сьогодні СЕП забезпечує приймання міжбанківських платежів з 8.30 до 19.00 у робочі дні та не функціонує у святкові та вихідні дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-