На

На "Новій митниці" проводять ІТ-аудит

Укрінформ
У Державній митній службі розпочато формальний ІТ-аудит основних систем "Нової митниці".

Про це голова ДМС Максим Нефьодов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Розпочали формальний ІТ-аудит основних систем "Нової митниці". Проєкт EU4PFM (Програма підтримки державного управління фінансами для України - ред.) фінансує роботу 6 спеціалістів, які мають перевірити всі бази даних і процедури їх наповнення, профілі ризиків, зробити аудит логів, проаналізувати ІТ-інфраструктуру тощо. За 3 місяці маємо не тільки остаточно зрозуміти вузькі місця і проблеми, але і скласти план цифрової трансформації митниці", - написав Нефьодов.

Він наголосив, що особливий акцент буде на автоматизованій системі аналізу та управління ризиками (АСАУР) - там десятки тисяч правил, які потрібно переглядати та розвивати.

Окремо Нефьодов подякував Представництву Європейського Союзу в Україні, які змогли запустити цей процес в надзвичайно стислі строки, з огляду на бюрократію.

Читайте також: Уряд шукає фахівців у сфері IT — Дубілет

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про утворення Державної податкової (ДПС) та Державної митної служб (ДМС) шляхом реорганізації Державної фіскальної служби. 6 березня 2019 року уряд затвердив положення про ДПС і ДМС.

Кабінет міністрів 5 липня призначив Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-