Україна протестувала роботу газопроводу

Україна протестувала роботу газопроводу "Союз" у реверсному режимі

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" здійснило тестовий запуск ділянки магістрального газопроводу "Союз" в напрямку "захід-схід", що підтвердило спроможність газотранспортної системи працювати у реверсному режимі.

Про це повідомляє пресслужба Укртрансгазу.

"У кінці серпня Укртрансгаз здійснив успішний тестовий запуск ділянки магістрального газопроводу "Союз" для роботи в зворотньому напрямку "захід-схід". Це одним чином не вплинуло на транспортування блакитного палива до країн ЄС – заявки Газпрому на транзит були виконані в повному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що випробування проводились в рамках підготовки ГТС до опалювального сезону 2019/2020 років.

"Протягом трьох днів на ділянці газогону СОЮЗ від західного кордону до богородчанського вузла було відпрацьовано режим, при якому обсяги транспортування в реверсному напрямку досягли максимуму імпортних потужностей зі Словаччини – 42,5 млн кубометрів газу/добу. Для прийому газу через ГВС Будінце (Словаччина) вперше були задіяні реверсні обв'язки КС Хуст та КС Богородчани", - додали в компанії.

Читайте також: Укртрансгаз уже заповнив чотири з десяти підземних газосховищ

Результати тесту зафіксували стабільну роботу обладнання та всіх газоперекачувальних агрегатів, таким чином підтвердили готовність і спроможність реверсної схеми до функціонування в штатному режимі.

Як повідомлялось, у середині серпня цього року Укртрансгаз завершив модернізацію п’яти компресорних станцій та впровадив усі необхідні регламентні рішення для створення надійної реверсної схеми транспортування газу українською ГТС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-