Укрнафта у серпні збільшила видобуток нафти з конденсатом на 4,1%

Укрнафта у серпні збільшила видобуток нафти з конденсатом на 4,1%

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" у серпні 2019 року збільшило видобуток нафти і конденсату порівняно із серпнем торік на 4,1% - до 128,3 тис. тонн; видобуток газу зріс на 6,3%.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"За оперативними даними, в серпні 2019 року ПАТ "Укрнафта" видобуло 128,3 тис. т нафти та конденсату та 100,9 млн м3 газу, що відповідно на 4,1 % та 6,3% більше порівняно з серпнем 2018 року та на 2,0% та 3,9% більше за видобуток липня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

При цьому середньодобовий показник видобутку нафти та конденсату у серпні становив 4,14 тис. тонн; середньодобовий показник видобутку газу - 3,26 млн кубометрів.

У компанії зазначають, що подальше значне зростання видобутку можливе лише за рахунок збільшення інвестицій у модернізацію інфраструктури, інтенсифікацію видобутку, буріння нових свердловин. Цьому має передувати прийняття урядом рішення щодо погашення простроченого податкового боргу компанії.

Читайте також: Україна у IV кварталі почне закупляти газ із Євросоюзу за кошти ЄБРР

Як повідомлялось, за січень-серпень 2019 року ПАТ "Укрнафта" сплатило до бюджетів усіх рівнів 8,7 млрд грн податків. До цієї суми входять 52 млн грн, сплачених у рахунок погашення простроченого податкового боргу.

Нафтогаз планує викупити в Укрнафти 4,062 млрд кубометрів природного газу. Частина цього газу в обсязі 2,062 млрд кубометрів - це спірний газ, який був здобутий Укрнафтою в 2006 році. Решта 2 млрд кубометрів - це газ поточного і майбутнього видобутку Укрнафти. Кошти, отримані Укрнафтою, будуть витрачені на погашення податкового боргу компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-