Під Чорнобилем прийняли на захоронення перші 120 упаковок радіоактивних відходів

Під Чорнобилем прийняли на захоронення перші 120 упаковок радіоактивних відходів

Фото
Укрінформ
На комплексі виробництв "Вектор" прийняли перші 120 упаковок радіоактивних відходів (РАВ), що утворюються при переробці рідких РАВ у процесі зняття Чорнобильської АЕС з експлуатації.

“На комплексі виробництв «Вектор» прийняли перші 120 упаковок радіоактивних відходів (РАВ), що утворюються при переробці рідких РАВ у процесі зняття ЧАЕС (Чорнобильської атомної електростанції — авт.) з експлуатації. Відходи приймаються до спеціально обладнаного приповерхового сховища твердих радіоактивних відходів (СОПСТРВ) КВ «Вектор»”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що сховище на комплексі "Вектор" забезпечить 300 років безпечного зберігання відходів.

Як повідомляв Укрінформ, будівництво комплексу виробництв «Вектор» розпочалося у січні 1998 року. Офіційна промислова експлуатація комплексу розпочалась у червні 2019 року.

Проєктна потужність заводу з переробки рідких радіоактивних відходів - 42 упаковки (бочки об’ємом 200 літрів) на добу. За умови безперебійного функціонування заводу впродовж усіх 250 робочих днів - це 10,5 тис. упаковок на рік.

Читайте також: На ЧАЕС розпочав роботу завод із переробки радіоактивних відходів

Виробнича потужність СОПСТРВ на сьогодні, з урахуванням всього комплексу процедур КВ «Вектор», становить близько 24 упаковок на день.

Загальний об’єм сховища - 71 280 кубічних метрів.

Фото: dazv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-