ЄБРР дає $35 мільйонів кредиту на створення залізнично-логістичного бізнесу в Україні

ЄБРР дає $35 мільйонів кредиту на створення залізнично-логістичного бізнесу в Україні

Укрінформ
ЄБРР надає компанії Louis Dreyfus кредит на $35 млн, які будуть використані для закупівлі до 1 тис. залізничних вагонів-зерновозів, що значно полегшить логістичну діяльність компанії в сфері обробки зерна.

Про це йдеться в пресрелізі ЄБРР, що є в розпорядженні Укрінформу.

"ЄБРР надає кредит на суму до 35 млн дол. США на розвиток залізничного логістичного бізнесу, який повністю належатиме LDC. Кошти будуть використані для закупівлі до 1 тис. залізничних вагонів-зерновозів, що значно полегшить логістичну діяльність компанії в сфері обробки зерна", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що завдяки придбанню зерновозів LDC зможе диверсифікувати наявні в неї засоби перевезення зерна із сільськогосподарських районів України до її портів.

Нові залізничні вагони зменшать обсяг зерна, що перевозиться вантажним автотранспортом, і завдяки цьому допоможуть скоротити річний обсяг викидів CO2 на 8510 тонн.

У 2019 році в Україні очікується рекордний урожай зернових – понад 72 млн тонн, з яких понад 50 млн тонн буде експортовано. 70% всього обсягу перевезень зернових до морських портів країни для подальшого експорту забезпечується вітчизняними залізничними вагонами-зерновозами, більшість яких сильно зношена. Введення в експлуатацію нових зерновозів значно підвищить ефективність зернообробної логістики та посилить конкурентоспроможність України на ринку.

Читайте також: Уряд схвалив кредит ЄББР на закупівлю верстатів для Укргазвидобування

Як повідомлялось, ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 році Банк узяв на себе сукупні зобов'язання щодо надання майже 13,6 млрд євро за 432 проектами.

Компанія Louis Dreyfus Україна - найбільший експортер українського зерна серед іноземних компаній. В Україні працює з 1995 року, займається аграрним бізнесом, експортом зернових та олійних культур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-