В Укренерго заявляють про обшуки в офісі та вдома у керівництва

В Укренерго заявляють про обшуки в офісі та вдома у керівництва

Укрінформ
Поліція проводить обшуки в центральному офісі Національної енергетичної компанії “Укренерго” у Києві та вдома у її керівників.

Про це повідомляє НЕК “Укренерго”.

“Сьогодні, 5 вересня 2019 року, в центральному офісі НЕК «Укренерго» в Києві (вул. С.Петлюри, 25 та 27) Головне слідче управління Національної поліції в Київській області розпочало обшуки. Вранці правоохоронці на кілька годин заблокували роботу компанії”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у НЕК, працівники компанії вже повернулися на робочі місця. Правоохоронці вилучають документи, їм надано доступ до офісної техніки.

Читайте також: Укренерго позивається до міжнародного арбітражу через захоплені Росією кримські активи

У компанії також наголосили, що обшуки проводяться у помешканнях п’яти керівників Укренерго вищої та середньої ланки, керівників регіональних центрів забезпечення будівництва та закупівель відокремлених регіональних підрозділів компанії.

“Керівництво та працівники Укренерго виконують всі вимоги правоохоронців та надають повне сприяння під час виконання слідчих дій”, - заявляють у компанії.

В Укренерго поінформували, що дозвіл на обшуки видав Печерський районний суд міста Києва 12 серпня 2019 року в рамках кримінального провадження, відкритого у жовтні 2018 року.

"Привід для обшуків — припущення Нацполіції щодо ймовірних порушень під час публічних закупівель товарів та робіт, які компанія проводила з 2016 року. При цьому наразі залишається незрозумілим, в яких саме правопорушеннях підозрюють працівників Укренерго і яку шкоду вони заподіяли", - заявили в НЕК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-