АрселорМіттал Кривий Ріг: заява про донарахування 9 мільярдів порушує права компанії

АрселорМіттал Кривий Ріг: заява про донарахування 9 мільярдів порушує права компанії

Укрінформ
У ПРАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" вважають порушенням прав і законних інтересів підприємства поширення відомостей про донарахування підприємству 9 млрд грн податкових платежів за результатами перевірки.
Про це написано у пресрелізі компанії, повідомляє пресслужба компанії.

«Керівником Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України були поширені відомості про донарахування нашому підприємству 9 млрд грн податкових платежів за результатами перевірки. Вважаємо поширення такої інформації передчасним – це є порушенням прав і законних інтересів «АрселорМіттал Кривий Ріг», - йдеться у повідомленні.

На підприємстві пояснили, що дійсно Офіс великих платників податків з 14 травня до 29 серпня 2019 року проводив планову виїзну документальну перевірку підприємства. Перевірка охоплювала період з грудня 2014 року по 31 березня 2019 року.

Зазначено, що станом на 4 вересня підприємство не отримало ані акту за результатами проведення такої перевірки, ані податкового повідомлення-рішення. Тому у підприємства ще не було можливості представити свої заперечення та пояснення до акту. Процедура оскарження податкового повідомлення-рішення також ще не розпочалася.

«Ми не маємо у своєму розпорядженні будь-якої офіційної інформації про суму можливих донарахувань податків і зборів, а також про штрафні санкції за підсумками перевірки», - констатували на підприємстві.

У компанії вважають, що робити публічні заяви до надання підприємству акту податкової перевірки, як мінімум, передчасно і некоректно.

«Ми не можемо розглядати такі заяви інакше ніж упереджені та направлені на безпідставну дискредитацію ділової репутації підприємства. Вважаємо, що практика, коли платник податків дізнається про донарахування податків і зборів з публічних заяв керівника підрозділу податкової служби до появи акту перевірки, є неприйнятною та такою, що не сприяє покращенню інвестиційної привабливості країни. Це викликає у «АрселорМіттал Кривий Ріг» обґрунтоване занепокоєння. Подібні твердження ставлять під сумнів законність висновків, зроблених ДПС за результатами проведення такої перевірки», - вказали на «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Як повідомлялось, ЗМІ з посиланням на керівника Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України Євгена Бомбізова розповсюдили інформацію про податкові претензії до АрселорМіттал Кривий Ріг на суму 9 млрд грн.

Читайте також: На Арселор Міттал заявили про новий візит СБУ

Державна податкова служба України (ДПС) у свою чергу заявила, що наразі Офіс великих платників податків ДПС очолює Олексій Дерев’янко, у той час як Євген Бамбізов виконує обов’язки голови комісії з реорганізації Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби, яка перебуває у стані ліквідації. Євген Бамбізов не є працівником ДПС та не має жодного відношення до проведення податкових перевірок.

“З приводу висловлювань Євгена Бамбізова журналістам щодо ніби-то податкових донарахувань та накладення штрафних санкцій на низку підприємств, Державна податкова служба інформує, що вказані питання не входять до сфери повноважень Є. Бамбізова. На цей час податкові перевірки щодо цих підприємств не завершені, жодних рішень не прийнято”, - наголосили у ДПС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-