Держгеонадра через ProZorro продала 26 ділянок за пів мільярда

Держгеонадра через ProZorro продала 26 ділянок за пів мільярда

Укрінформ
Державна служба геології та надр України на електронних аукціонах продала 26 ділянок надр за 500 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Держгеонадр.

"Служба за 10 місяців провела шість електронних аукціонів, на яких було продано 26 ділянок надр по різних областях. Шістнадцять ділянок з покладами нафти і газу та десять з іншими видами корисних копалин. Переможцям аукціонів ми вже видали 22 спецдозволи. Стосовно суми надходжень від продажу надр через електронні аукціони, то Держгеонадра перерахували в державну казну 500 млн грн", - зазначив голова служби Олег Кирилюк під час зустрічі з учасниками ENERGY CLUB.

У Держгеонадрах уточнили, що аукціони проводяться в рамках Тимчасового експериментального проєкту електронних торгів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Загалом до продажу через аукціон було підготовлено 52 ділянки. У ході реалізації проєкту, Держгеонадра не змогли продати через відсутність учасників 12 ділянок.

"У рамках Тимчасового експериментального проєкту електронних торгів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами до першого вересня 2019 року Служба встигла оголосити вісім електронних аукціонів та підготувала 52 ділянки на продаж, з яких 34 ділянки – вуглеводні. На торги виставлялось 38 ділянок, серед яких вуглеводневі – 26, рудні та нерудні – 11. Через відсутність учасників не відбувся аукціон по 12 ділянкам, з яких 10 ділянок – вуглеводневі", - йдеться в повідомленні.

У Держгеонадрах повідомили, що за минулі 6 років на аукціонах у форматі торгів «з голосу» було продано 70 ділянок на суму близько 70 млн грн.

Читайте також: Держгеонадр виставила на аукціон 4 ділянки за 230 тисяч

Як відомо, постанова № 848 про запровадження онлайн-аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами була ухвалена Кабінетом міністрів 17 жовтня 2018 р. Реалізація експериментального проєкту щодо проведення електронних торгів розпочалася з 24 жовтня 2018 року і триватиме до 1 грудня 2019 року.

Спеціальні дозволи на користування надрами надаються Державною службою геології та надр України відповідно до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 30.05.2011 № 615 (в разі отримання спеціального дозволу без проведення аукціону) та "Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 р. № 594 (в разі отримання спеціального дозволу за процедурою продажу з аукціону).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-