Капітальні інвестиції у сільське господарство знизилися майже на 17%

Капітальні інвестиції у сільське господарство знизилися майже на 17%

Укрінформ
За січень-червень 2019 року у сільське господарство України надійшло 23,3 млрд грн капітальних інвестицій, що на 16,9% менше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Про це заявив провідний науковий співробітник відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення Інституту аграрної економіки (ІАЕ) Микола Кісіль, повідомляє пресслужба ІАЕ.

“У січні-червні 2019 року капітальні інвестиції у сільське господарство склали 23333,8 млн грн, тобто лише на 83,1% проти відповідного періоду 2018 року. При цьому частка сільського господарства у загальному обсязі капіталовкладень по державі... скоротилася з 12,8% до 10,0%”, - йдеться у повідомленні.

При цьому, капітальні інвестиції у виробництво продукції харчової промисловості за шість місяців 2019 року порівняно з відповідним періодом 2018 року зросли на 52,7%.

Читайте також: Зернові в Україні зібрали з 66% прогнозованих площ

На думку Кісіля, існує чимало причин значного уповільнення інвестиційної діяльності сільськогосподарських виробників, абсолютна частка капітальних інвестицій яких здійснюється за рахунок власних джерел фінансування. Серед них, зокрема загальне погіршення умов для цієї діяльності, посилення ризиків, очікування інвесторів на подальше зниження рівня окупності витрат по їх проектах, високі ставки по інвестиційних кредитах, відсутність дієвої державної політики щодо підтримки сільськогосподарських виробників, втрата більшістю національних агрокомпаній довіри на фондових ринках, недостатньо ефективний інвестиційний менеджмент агрохолдингів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-