Зеленський доручив підготувати план реструктуризації Укрзалізниці до кінця року

Зеленський доручив підготувати план реструктуризації Укрзалізниці до кінця року

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський поставив завдання перед урядом і Міністерством інфраструктури до кінця року підготувати план реструктуризації АТ «Укрзалізниця», що передбачатиме лібералізацію ринку локомотивної тяги.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

«Підготувати план реструктуризації «Укрзалізниці», зокрема з метою лібералізації ринку локомотивної тяги та підвищення прозорості й ефективності діяльності УЗ. Термін – до кінця 2019 року», – сказав Президент під час зустрічі з керівництвом Кабінету Міністрів, Верховної Ради та правоохоронних органів.

Також серед пріоритетів Глава держави назвав ухвалення до 1 листопада законів про внутрішній водний транспорт, про середньострокове планування державних фінансів для фінансування будівництва та ремонту автодоріг, а також приведення ціноутворення на капітальний ремонт та будівництво доріг до стандартів проєктів міжнародних фінансових установ.

Крім того, міністерство інфраструктури також отримало завдання провести до 1 січня 2020 року пілотні конкурси з передачі в концесію морських портів «Ольвія» та «Херсон».

У сфері енергетики Володимир Зеленський вважає за необхідне сформувати чіткий графік накопичення запасів газу та вугілля.

«До 20 вересня 2019 року профільні відомства мають доповісти щодо забезпечення підготовки до опалювального сезону, зокрема чіткого графіка накопичення достатньої кількості енергетичних ресурсів (газу та вугілля), готовності регіонів до зимового періоду. Надалі повинен проводитися щотижневий моніторинг», – сказав Президент.

Читайте також: Гончарук анонсував підготовку до великої приватизації

Відповідальними за це питання Володимир Зеленський назвав Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля та міністра розвитку громад і територій України Альону Бабак.

Крім того, до 1 січня 2020 року галузеве міністерство має підготувати лоти для проведення конкурсів на отримання спеціальних дозволів для видобутку нафти та природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-