Зеленський наполягає, аби банки знизили ставки за кредитами

Зеленський наполягає, аби банки знизили ставки за кредитами

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вимагає створення належних умов, аби банки могли знизити свої кредитні ставки для кредитування бізнесу та іпотеки.

Про це Зеленський сказав під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, уряду і правоохоронних органів в Офісі Президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створення умов для зниження комерційними банками кредитних ставок та доступності кредитування бізнесу та іпотеки. Термін - до 1 жовтня 2019 року. Відповідальні - Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова, голова Національного банку Яків Смолій", - сказав Зеленський.

Читайте також: Неефективних чиновників звільнять найближчим часом — Гончарук

Як повідомляв Укрінформ, правління Національного банку України ухвалило рішення знизити облікову ставку до 17% річних із 19 липня 2019 року. Раніше, 25 квітня 2019 року НБУ вперше за 2 роки знизив облікову ставку на 0,5% до 17,5% річних. Інфляція за підсумками 2018 року становила 9,8%.

У Нацбанку пообіцяли знизити рівень облікової ставки до 9% у 2020 році та до 8% - у 2021 році, якщо в Україні буде створено відповідні економічні умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-