Міністр Дубілет заявляє про перші перемоги у боротьбі з рейдерством

Міністр Дубілет заявляє про перші перемоги у боротьбі з рейдерством

Укрінформ
Новопризначений міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив про перші "невеликі" перемоги у боротьбі з рейдерством.

Про це Дубілет написав у Facebook.

"У нас перша невеличка перемога у боротьбі з рейдерством. Вірніше, відразу дві перемоги. Міні-перемога-1. Ми домоглися того, що відкриті дані про юридичних осіб (ЄДР) почали публікуватися щодня, а не щотижня", - повідомив він.

Дубілет додав, що часто рейдерство виражається в тому, що у компанії раптом помінялися власники або директори, в той час як реальні власники про це нічого не знають.

"В Україні є декілька компаній, які дозволяють безкоштовно відстежувати такі зміни - OpenDataBot, ПриватБанк, YouControl, LIga, Vkursi. І якщо раніше жертва рейдерства могла дізнатися про несподівані зміни в своїй компанії з запізненням до тижня (за цей час компанію можуть "віджати" ще більше - забрати активи, перепродати тощо), то тепер затримка буде до одного дня", - пояснив він.

Всім власникам бізнесу Дубілет рекомендує безкоштовно підписатися на один із сервісів, перелічених вище, "щоб спати трохи спокійніше".

"Більш того, інформування про зміну даних тепер працює для всіх-всіх компаній, а не лише тих, хто підписався. OpenDataBot тепер розсилає СМСки всім, щодо кого відбулися зміни (телефон береться з того ж ЄДР, тому важливо, щоб там були реальні контакти), а ПриватБанк - усім своїм клієнтам", - зазначив він.

Читайте також: Замість стартапу - міністерське крісло: Дубілет пояснив, чому пішов у Кабмін

Також він додав, що тепер в Україні запустили можливість подавати скарги до Антирейдерської комісії в електронній формі через портал державних послуг iGov.

"Раніше, щоб подати скаргу, вам потрібно було, по-перше, найняти юристів, які підготують для вас великий пакет документів (і навіть з цим половина заявок відхилялася з формальних причин). Більше того, допоки ці документи доходили до комісії через ланцюжок канцелярій, могло пройти 2 тижні", - написав Дубілет.

За його словами, форму на iGov майже неможливо заповнити так, щоб її відхилили за формальними ознаками, і можна заповнити без юристів. "Більше того, вона надходить у роботу комісії миттєво", - підкреслив міністр Кабміну.

Читайте також: Головні реформи й закони: Президент назвав завдання для Ради

Дубілет зазначив, що таким чином, якщо в когось і "віджали" бізнес, то тепер бізнесмени можуть дізнатися про це набагато раніше й оперативно подати скаргу до комісії, яка "майже відразу може провести засідання і "відкотити" шахрайську оборудку".

Міністр Кабміну додав, що в уряді усвідомлюють, що ці заходи допомагають боротися з наслідками рейдерства.

"Ми ж маємо і хочемо добитися того, щоб рейдерства не було як такого. Слідкуйте за новинами потягом наступного тижня", - написав Дубілет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-