Газова схема: НАБУ і САП завершили розслідування шодо матері Онищенка

Газова схема: НАБУ і САП завершили розслідування шодо матері Онищенка

Укрінформ
НАБУ та САП завершили розслідування щодо підозрюваної у "газовій схемі"- родички екснародного депутата України.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ у Facebook.

"НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою однієї з учасниць так званої "газової схеми" у розкраданні коштів під час видобування і продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування". 30 серпня 2019 року підозрюваній та її захисникам відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду", - йдеться у повідомленні.

Підозрювана є родичкою екснародного депутата України, якого НАБУ та САП обвинувачують в організації згаданої "газової схеми". З серпня 2016 року вона перебувала у міжнародному розшуку. 25 липня 2019 року цю особу затримали працівники ДПСУ в аеропорту "Бориспіль".

Читайте також: Суд заборонив матері Онищенка виїжджати з Києва - ЗМІ

Дії підозрюваної кваліфікують за ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 ККУ.

Досудове розслідування цього факту НАБУ та САП здійснювали з грудня 2015 року.

Загалом слідство встановило причетність до "газової схеми" 29 осіб. Наразі 3 особи перебувають у розшуку. 15 обвинувальних актів стосовно 25 осіб скеровано до суду, із них щодо 11 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Читайте також: Суд переніс засідання у "справі Онищенка" на жовтень

Так звана "газова справа" - умовна назва кримінального провадження за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством "Укргазвидобування" (далі — ПАТ "УГВ"). Організатором цієї корупційної схеми, за даними слідства, є народний депутат України VII-VIII скликання Олександр Онищенко.

У НАБУ вважають, що внаслідок цієї корупційної схеми державі було завдано збитків у розмірі близько 3 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, 25 липня в аеропорту "Бориспіль" затримали матір екснародного депутата Олександра Онищенка Інессу Кадирову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-