Уряд Китаю не впливає на угоду про продаж

Уряд Китаю не впливає на угоду про продаж "Мотор Січі" - посол

Укрінформ
Угода про продаж акцій "Мотор Січі" китайському приватному підприємству є суто комерційною, уряд Китаю на неї не впливає.

Про це заявив посол Китаю в Україні Ду Вей на брифінгу в п'ятницю, 30 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усе, що стосується "Мотор Січі" - це комерційна діяльність між цим і приватним китайським підприємством", - сказав Ду Вей.

Він додав, що позиція уряду Китаю полягає в тому, що вона має вестись на ринкових умовах, відповідати законам України, а китайські інвестиції мають бути належно захищені.

Читайте також: Посол Китаю назвав наклепом заяву Болтона про "крадіжку технологій"

За словами дипломата, у випадку з бізнес-угодою між "Мотор Січ" та китайським підприємством дуже важко щось спрогнозувати і зрозуміти, як ситуація розвиватиметься далі.

Як повідомляв Укрінформ, радник з національної безпеки США Джон Болтон 28 серпня в Києві заявив, що остаточне рішення щодо продажу Китаю стратегічного підприємства "Мотор Січ" Україна ухвалюватиме самостійно, а США вважають за необхідне попередити всіх своїх друзів і союзників про можливі небезпеки угод з китайською стороною.

ПАТ "Мотор Січ" — одне з провідних у світі підприємств з розробки, виробництва, ремонту та сервісного обслуговування авіаційних газотурбінних двигунів для літаків та вертольотів, а також промислових газотурбінних установок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-