Посол Китаю назвав наклепом заяву Болтона про

Посол Китаю назвав наклепом заяву Болтона про "крадіжку технологій"

Укрінформ
Заяви радника президента США з питань національної безпеки Джона Болтона щодо небезпеки співпраці з Китаєм є недружніми і неправдивими.

Про це заявив посол Китаю в Україні Ду Вей на брифінгу в п'ятницю, 30 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, у період перебування в Києві пан Болтон висловлювався у безвідповідальному ключі щодо Китаю та відносин між Китаєм та Україною", - сказав Ду Вей.

Він наголосив, що Україна та Китай є традиційно дружніми країнами і стратегічними партнерами, а співпраця між ними здійснюється на принципах рівності та взаємної вигоди у різних сферах.

У цьому контексті дипломат нагадав, що товарообіг між Китаєм та Україною протягом останніх років стрімко розвивається, зокрема торік він досяг майже 10 млрд доларів, а перевищення даного показника у цьому році "не підлягає жодному сумніву".

"Те, що Китай стане найбільшим торговельним партнером України – це питання найближчого майбутнього. Як мені відомо, товарообіг між Україною і США в минулому році становив 4 млрд доларів, а показники за перше півріччя поточного року становлять лише 2 млрд доларів", - підкреслив посол.

Він зазначив, що оборонна промисловість України, яка раніше успішно розвивалася, наразі переживає складні часи.

Читайте також: США попереджають Україну про ризики продажу "Мотор Січі" китайцям - Болтон

"Протягом багатьох років США не робили жодних великих інвестицій в оборонну сферу України, так само, як і не робили жодних великих замовлень на оборонну продукцію України. Навпаки, США всіма силами заважають співпраці України з іншими країнами у сфері військових технологій. Невже справжні наміри США – дати оборонній промисловості України померти, знищити конкурентів", - зауважив Ду Вей.

Дипломат також назвав наклепом слова Болтона, що Китай буцімто краде технології інших країн та проводить дипломатію створення боргу.

"Успіхи в розвитку Китаю були досягнуті завдяки китайському народу, а зовсім не вкрадені в когось" - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, радник з національної безпеки США Джон Болтон 28 серпня в Києві заявив, що остаточне рішення щодо продажу Китаю стратегічного підприємства "Мотор Січ" Україна ухвалюватиме самостійно, а США вважають за необхідне попередити всіх своїх друзів і союзників про можливі небезпеки угод з китайською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-