Поділ завершили: в Україні запрацювала Державна податкова служба

Поділ завершили: в Україні запрацювала Державна податкова служба

Укрінформ
Державна податкова служба 28 серпня офіційно розпочала свою роботу і поінформувала про створення власного вебпорталу.

Про це повідомила пресслужба Державної фіскальної служби.

"Сьогодні Розпорядження уряду від 21 серпня 2019 р. № 682-р про початок роботи Державної податкової служби України опубліковане на Урядовому порталі", - йдеться у повідомленні.

Голова ДПС Сергій Верланов запевнив, що "нова податкова служба стане надійним партнером для підприємців, яка створюватиме сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні, впроваджуватиме нові сервіси та забезпечуватиме рівні права всіх платників податків».

"Ми починаємо новий етап у податковій політиці нашої держави", - наголосив посадовець.

У ДПС повідомили адресу свого офіційного вебпорталу - www.tax.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про утворення Державної податкової (ДПС) та Державної митної служб (ДМС) шляхом поділу Державної фіскальної служби. 6 березня 2019 року уряд затвердив положення про ДПС і ДМС.

8 травня 2019 року головою Державної податкової служби призначено переможця конкурсу Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів.

Читайте також: В Україні можуть запустити платну податкову амністію

Кабінет міністрів 21 серпня ухвалив рішення про передачу Державній податковій службі функції з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску.

У Мінфіні заявляли, що Державна фіскальна служба припинить своє функціонування після того, як Державна митна служба завершить процес формування й Кабмін ухвалить відповідне рішення.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, завершальним етапом реформи ДФС в Україні стане створення єдиної Служби розслідувань фінансових злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-