Фонд енергоефективності розпочинає прийом заявок від ОСББ

Фонд енергоефективності розпочинає прийом заявок від ОСББ

Фото
Укрінформ
З 3 вересня 2019 року Фонд енергоефективності розпочинає прийом заявок від об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) для участі у програмі «Енергодім».

Про це заявив віцепрем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час брифінгу «Реформи Мінрегіону. Що далі?!», повідомляє "Урядовий портал".

"Фонд енергоефективності з 3 вересня 2019 року розпочинає прийом заявок від ОСББ для участі в програмі «Енергодім» на часткове відшкодування витрат у розмірі 40% вартості заходів з енергоефективності в багатоквартирних будинках для пакета «Легкий» та 50% для пакета «Комплексний». Крім того, перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%", - повідомив Зубко.

Він зауважив, що об’єднання співвласників багатоквартирних будинків працюватимуть з «Укргазбанком», який першим підписав угоду про співпрацю з Фондом енергоефективності. Сам Фонд надаватиме технічну підтримку, пропонуватиме технології, але вирішувати з ким працювати, обирати енергоаудиторів будуть самі ОСББ.

Брифінг на тему :"Реформи Мінрегіону. Що далі?!" в Києві / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

«Вже стартували «Перші ластівки» – 15 пілотних проектів в ОСББ. Ми відпрацювали процедуру і очікуємо, що 33 тисячі ОСББ, які чекають на фінансову допомогу, включаться у цю роботу. Ми розраховуємо, що Фонд енергоефективності впроваджуватиме від 3,5 до 5 тисяч таких проектів на рік», – сказав Зубко.

Читайте також: Укргазбанк - перший партнер Фонду енергоефективності у програмі “Енергодім”

Як повідомлялося, Фонд енергоефективності надає підтримку об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів та запровадження комплексних технічних рішень. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Програма Фонду енергоефективності реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-