АМПУ завершила роботи з днопоглиблення вже у чотирьох українських портах

АМПУ завершила роботи з днопоглиблення вже у чотирьох українських портах

Укрінформ
Адміністрація морських портів України завершила експлуатаційне днопоглиблення в Херсонському морському торговельному порту— це вже четвертий порт, в якому з початку року було проведено роботи з відновлення паспортних глибин.

Про це розповів керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс, повідомляє пресслужба відомства.

«Відновлення паспортних глибин у морських портах – це одна з головних функцій АМПУ, відповідно до Закону «Про морські порти». Цього року ми вже провели днопоглиблення у портах Одеса, Чорноморськ, Ізмаїл та відтепер ще й у Херсоні. Зараз тривають роботи у Миколаєві, а також у двох українських портах на Азові – Маріуполі та Бердянську. Таким чином АМПУ, як ми і планували, у 2019 році проведе експлуатаційне днопоглиблення одразу у 7 портах. Це дозволить приватним та державним стивідорним компаніям працювати більш ефективно та зменшить собівартість транспортування вантажів через морські порти України»,— заявив Вецкаганс.

Підрядник ТОВ «СМД Інвест», якого АМПУ обрало на відкритому тендері у системі електронних закупівель Prozorro, відновив паспортні глибини в акваторії морського порту Херсон, операційній частині біля причалів, на ділянках підхідного каналу до порту та на підхідному каналі до кар’єру с.Рибальче.

Читайте також: АМПУ та ShipNEXT розроблять цифрову систему обміну даними для суден та портів

Відтепер глибина підхідного каналу (річкова частина херсонського морського каналу) до морського порту Херсон складає — 8,25 м, якірних місць — 8,25 м, підхідного каналу до піщаного кар’єру с. Рибальче — 4,1 м.

Зазначається, що загальний обсяг робіт склав понад 400 тис. кубічних метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-