В Україні створять Фонд зелених інвестицій

В Україні створять Фонд зелених інвестицій

Укрінформ
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України у співпраці із NEFCO та експертами Фінсько-українського трастового фонду працює над створенням Фонду зелених інвестицій в Україні.

Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук на своїй сторінці у Facebook.

"Держенергоефективності у співпраці із NEFCO та експертами Фінсько-українського трастового фонду ініціює розробку концепту нового фінансового інструменту в Україні – Фонду зелених інвестицій (GIF UA). Робота над Фондом стане ще одним пріоритетним напрямом вже успішного партнерства МЗС Фінляндії та Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України", - зазначив Савчук.

Фонд GIF UA покликаний забезпечити співфінансування нових проектів «зеленої» енергетики; усунути основні бар’єри у реалізації цих проектів (відсутність застави, попит на власний капітал тощо).

Передбачається, що до діяльності фонду зможуть долучатися вітчизняні та міжнародні фінансові установи.

Савчук пообіцяв публічно презентувати концепцію Фонду GIF UA. Зокрема, оприлюднити інвестиційну стратегію фонду; організаційну структуру роботи та концепцію управління; джерела для залучення фінансових ресурсів; дорожню карту щодо заснування фонду в Україні.

"Наша мета – заснувати в Україні надійний фінансовий інструмент співфінансування проектів за зразком Green Investment Group у Великобританії , DEG у Німеччині", - підкреслив очільник відомства.

Читайте також: Сміття замість газу: В Україні розробили нові законодавчі ініціативи

Як повідомлялося, співпрацю України та Фінляндії у сфері енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики було закріплено укладанням відповідного Меморандуму в 2017 році.

Завдяки цьому співробітництву засновано та вже працює Фінсько-український трастовий фонд, з якого фінансується підготовка техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для «зелених» проектів.

Зокрема, Фінсько-український трастовий фонд підтримав заявку щодо розробки дослідження для створення Фонду зелених інвестицій в Україні GIF UA.

Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) - міжнародна фінансова організація, заснована скандинавськими країнами у 1990 році. NEFCO фінансує та впроваджує проекти, пов’язані із запобіганням змінам клімату та збільшенням зелених інвестицій по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-