Укравтодор планує ввести для вантажівок збір за проїзд дорогами України

Укравтодор планує ввести для вантажівок збір за проїзд дорогами України

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) планує ввести систему збору сплати від великовантажного транспорту за проїзд дорогами України.

Про це повідомив виконуючий обов'язки глави Укравтодору Славомир Новак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це була моя ініціатива - імплементувати в Україні інтелектуальні транспортні системи. Крім Weight-in-Motion (WiM, системи автоматичного зважування в русі - ред.), це також фотофіксація перевищення швидкості і системи аналізу трафіку за допомогою камер. Четверта частина глобальної інтелектуальної транспортної системи України - це tolling, тобто збір сплати з великовантажного транспорту за проїзд дорогами України", - сказав Новак.

Він вважає, що введення збору буде серйозною законодавчою зміною для України, яка істотно поліпшить стан доріг у країні.

"Треба прийняти закон, який врегулює питання цього збору. Нам вкрай необхідно ввести додаткове джерело Дорожнього фонду. Існує європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, мають більше платити за проїзд дорогами", - сказав в.о. глави відомства.

За словами Новака, обсяги руйнування автодоріг за рахунок перевантаженого транспорту - величезні.

"Проблема з перевантаженими фурами в Україні дуже, дуже велика", - вважає він.

Читайте також: Укравтодор реалізує пілотний проєкт з впровадження системи зважування в русі WіM

Як повідомлялося, Укравтодор очікує прийняття Верховною Радою нового закону про автоматичний вагогабаритний контроль на дорогах до кінця 2019 року.

Автоматичні комплекси вагового контролю Weight-in-Motion (WiM) здійснюватимуть преселекторну роботу для інспекторів Укртрансбезпеки до прийняття закону, який дозволяє автоматичний вагогабаритний контроль на дорогах.

Укравтодор у жовтні запустить перші 6 пунктів WiM на під'їздах до Києва, всього в планах встановити до 100 таких пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-