ДТЕК перевела Луганську ТЕС на роботу одним енергоблоком

ДТЕК перевела Луганську ТЕС на роботу одним енергоблоком

Укрінформ
Для зменшення обсягів використання природного газу ДТЕК Луганська ТЕС о 01:00 25 серпня перейшла на роботу одним енергоблоком.

Про це повідомила сьогодні пресслужба власника ТЕС компанії ДТЕК Енерго.

«Незважаючи на роботу в режимі одного блоку станція, як і раніше, продовжує нести навантаження в 140 МВт. Стабільність енергопостачання регіону збережеться. Через блокування поставок вугілля на станцію з боку РФ з 29 липня ДТЕК Луганська ТЕС перейшла на спалювання природного газу для виробництва електроенергії», - заявили у пресслужбі.

Це дозволило уникнути відключень електроенергії жителям Луганської області , підкреслюють в ДТЕК, але собівартість виробництва електроенергії на газі істотно перевищує максимальні ціни на електроенергію на ринку. “У ДТЕК Луганської ТЕС немає необхідних ресурсів для закупівлі газу за ринковими цінами”, - наголошують у пресслужбі.

Також в ДТЕК заявляють, що “єдиний вихід на даний момент - постанова Кабінету Міністрів України про зниження ціни на газ для станції до рівня, який покриває цінові обмеження на ринку електроенергії”.

Читайте також: ДТЕК законтрактував 300 тисяч тонн газового вугілля з Південної Америки

У ДТЕК наголосили, що Луганська ТЕС є єдиним джерелом енергопостачання для 1 млн. жителів Луганської області, які проживають на території України. “З об’єднаної енергосистеми України по ланцюжку повітряних ліній 110 кВ можна забезпечити для області лише 80 МВт. У разі зупинки Луганської ТЕС на контрольованій території Луганської області виникне дефіцит потужності в 140-220 МВт. Близько 1 млн. жителів області можуть залишитися без електрики”, - підкреслили у пресслужбі.

З червня поточного року Російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС через невидачу квот на поставки вугілля. Станція може отримувати вугілля залізницею лише з території РФ, адже залізничних під'їздів до Луганської ТЕС на контрольованій українською владою території немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-