На Хмельницькій АЕС випробували обладнання сховища ядерного палива

На Хмельницькій АЕС випробували обладнання сховища ядерного палива

Укрінформ
На енергоблоці №1 Хмельницької атомної станції проведено випробування обладнання Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).

Про це повідомляється на сайті ХАЕС.

"Під час планово-попереджувального ремонту на першому енергоблоці Хмельницької АЕС виконано великий обсяг і спектр робіт. Поміж іншого проведено випробування обладнання Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Випробування мали на меті перевірити готовність обладнання до виконання робіт з поводження з відпрацьованими тепловиділяючими збірками", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пусконалагоджувальні роботи з обладнанням ЦСВЯП здійснювалися за технологією Holtec International.

Зокрема, роботи включали індивідуальні та функціональні випробування, що проводились під час комплексних випробувань на енергоблоці №1, а також комплексних випробувань обладнання із застосуванням імітаторів тепловиділяючих збірок.

Читайте також: Президент Енергоатому заявляє, що підприємство змусили демпінгувати на аукціонах

У ході робіт перевірялась відповідність характеристик обладнання і систем ЦСВЯП вимогам технічної документації, забезпечення якості та безпеки. З’ясовували і можливості взаємодії обладнання ЦСВЯП з технологічним обладнанням реакторного відділення, відповідність функціонального призначення обладнання вимогам проекту. Для цього Хмельницька АЕС отримала окремий дозвіл Держатомрегулювання України.

Як повідомлялося, станом 27 серпня 2019 року на енергоблоці №1 Хмельницької АЕС триває 276-а доба середнього планового ремонту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-