Аваков пропонує ліквідувати Департамент захисту економіки Нацполіції

Аваков пропонує ліквідувати Департамент захисту економіки Нацполіції

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про необхідність ліквідації Департаменту захисту економіки Нацполіції в рамках подальшого створення Служби фінансових розслідувань.

Про це міністр заявив під час розширеного засідання колегії МВС у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні в державі вкрай гостро стоїть питання створення єдиного органу, який буде опікуватися боротьбою з фінансовими та економічними злочинами – Служби фінансових розслідувань. Сьогодні буде відповідна нарада в РНБО. Я вважаю, що ми повинні не тільки розуміти вимоги суспільства і часу, ми повинні робити перші кроки - пропоную прийняти рішення про ліквідацію Департаменту захисту економіки НПУ. Це необхідний крок у напрямку подальшого розвитку загальнодержавної системи контролю над фінансовими потоками", - сказав Аваков.

Також він запевнив, що професіонали, які працювали в цьому департаменті, працюватимуть й далі.

"Ми вважаємо, що повинні бути ліквідовані підрозділи розслідування економічних злочинів у СБУ, в МВС і в податковій. І всі ці функції повинні бути передані Службі фінансових розслідувань", - додав Аваков.

Читайте також: ДФС видала понад 9,5 тисячі ліцензій на виробництво і торгівлю пальним

Як повідомлялося, ще 22 березня 2017 року проєкт закону “Про Службу фінансових розслідувань” був ухвалений Кабінетом міністрів. Новий орган, зокрема, мав проводити оперативно-розшукову діяльність, а також досудове розслідування в межах наданої законом компетенції; здійснювати розшук осіб, які переховуються від слідства та суду за злочини, віднесені до її підслідності; отримувати інформацію про операції, рахунки, вклади, правочини від фізичних та юридичних осіб, депозитарних, фінансових установ, а також від Центрального депозитарію, клірингових установ та інших учасників депозитарної системи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-