АМПУ та ShipNEXT розроблять цифрову систему обміну даними для суден та портів

АМПУ та ShipNEXT розроблять цифрову систему обміну даними для суден та портів

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) та онлайн-платформа морських перевезень ShipNEXT створять єдину систему цифрового обміну даними, яка дозволить у режимі онлайн розраховувати час підходу суден до порту.

Про це повідомляє пресслужба АМПУ.

“Адміністрація морських портів України та онлайн-платформа морських перевезень ShipNEXT розпочинають розробку системи цифрового обміну даними для суден та портів. Головна мета проєкту – створення сервісу, який дозволить у режимі онлайн розраховувати час підходу суден до порту. Завдяки цьому капітани зможуть обирати оптимальну швидкість підходу до порту, щоб не витрачати зайве паливо та час в очікуванні на рейді. А портові адміністрації отримають можливість значно покращити ефективність та точність планування руху суден в акваторії портів та швартові роботи”, - йдеться у повідомленні.

За словами керівника ДП «АМПУ» Райвіса Вецкаганса, єдину цифрову систему буде створено задля автоматизації потоків портової документації, підвищення ефективності роботи та мінімізації людського фактора. Він додав, що аналог такої системи працює в порту міста Гамбург (Німеччина).

Читайте також: Миколаївський морпорт цьогоріч збільшив обсяги перевалки вантажів на 23%

За словами директора та засновника ShipNEXT Олександра Варваренко, система розроблена як єдина онлайн-платформа для обслуговування всіх видів вантажу, проведення всіх видів операцій з ними та суднами, тому залучення до неї масиву інформації про суднозаходи та портову інфраструктуру, яким володіє АМПУ, – дуже важливе для обох сторін та перспективне для всього ринку. Користування системою для її учасників буде безкоштовним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-