Цьогоріч кількість безконтактних платіжних карток зросла на 36% - НБУ

Цьогоріч кількість безконтактних платіжних карток зросла на 36% - НБУ

Укрінформ
З початку 2019 року кількість безконтактних платіжних карток зросла на 36%.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку.

"З початку цього року кількість безконтактних платіжних карток збільшилась більше, ніж на третину (на 36%) – до 5,3 млн шт., токенізовані платіжні картки зросли майже на чверть (на 24%) – до 1,4 млн шт. Тобто, кожна сьома платіжна картка в Україні є безконтактною", - ідеться в повідомленні.

У НБУ відзначають тренд щодо поширення безконтактних платежів, у тому числі за допомогою смартфонів та інших NFC-пристроїв. Популярність їх зумовлена безпекою, швидкістю та зручністю таких операцій.

Нині безготівкові операції за допомогою безконтактних та токенізованих карток разом становлять майже третину від загальної кількості та обсягу безготівкових операцій з використанням платіжних терміналів (30% та 29% відповідно).

Регулятор навів дані і про розширення безконтактної платіжної інфраструктури.

"З початку 2019 року мережа безконтактних торговельних платіжних терміналів зросла на 18,7 % - до 262,8 тис. од. На сьогодні вже 86% торговельних POS-терміналів в Україні забезпечують можливість здійснення безконтактної оплати (станом на 1 січня 2019 року – 79,4%)", - зауважили у НБУ.

Читайте також: НБУ оприлюднив річний звіт про діяльність Ради з фінансової стабільності

За даними Нацбанку, станом на 1 липня 2019 року в Уркаїні на 1 млн постійного населення припадало 8 тис. од. платіжних терміналів (контактних та безконтактних). При цьому, регіональний розподіл термінальної мережі на території України залишається нерівномірним.

"За кількістю платіжних карток та платіжних пристроїв для їх обслуговування домінують м. Київ, Дніпропетровська та Харківська області. Найменша кількість платіжних пристроїв спостерігається на заході країни та у Луганській, Донецькій областях", - констатували у НБУ.

Як повідомлялось, станом на 1 липня 2019 року в Україні працював 71 учасник карткових платіжних систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-