Енергоатом вивчить можливості поставок ядерного палива від канадської компанії

Енергоатом вивчить можливості поставок ядерного палива від канадської компанії

Укрінформ
ДП "НАЕК «Енергоатом» та канадська Cameco Corporation підписали Меморандум про взаєморозуміння в ядерно-енергетичній сфері.

Про це інформує пресслужба Енергоатома.

"Документом передбачається вивчення можливостей співробітництва між НАЕК як оператором всіх діючих АЕС України та компанії, яка має намір розвивати різні напрямки діяльності в ядерно-паливному секторі, із корпорацією Cameco, яка є виробником та має технології виробництва ураново-оксидного концентрату, гексафториду урану та ядерного палива. Згідно із Меморандумом сторони розглянуть можливості розвитку співробітництва з постачання та виробництва за технологіями Cameco уранової продукції і ядерного палива", - йдеться у повідомленні Енергоатому.

Cameco (Canadian Mining and Energy Corporation) - канадська гірничорудна компанія, діяльність якої охоплює весь цикл виробництва ядерного палива: видобуток уранової руди, виробництво U3O8 (закис-окис урану), переробка (очищення) в UO3 (триокис урану), конверсія в UF6 (гексафторид урану для легководних реакторів) і UO2 (діоксид урану для реакторів CANDU), збагачення та виробництво тепловиділяючих збірок (ТВЗ). Штаб-квартира Cameco розташована у місті Саскатун Канада. Cameco входить в трійку найбільших виробників урану в світі.

За даними 2018 року, на компанію припадає близько 18% світового видобутку і 9% світових поставок урану. Сумарно виробничі потужності з видобутку урану в Канаді і Казахстані складають понад 53 млн фунтів (близько 24 млн тонн) U3O8 щорічно.

Читайте також: Герус каже, що з цінами на електрику мають розібратися правоохоронці

Як повідомлялося, у І півріччі 2019 року обсяг закупівель Енергоатомом ядерного палива у американської компанії Westinghouse перевищив 50%. Таким чином Енергоатом повністю виконує рекомендації МАГАТЕ щодо необхідності мати щонайменше двох постачальників ядерного палива. Крім того, у серпні 2016 року Енергоатом та британсько-німецько-голландська компанія URENCO уклали угоду про постачання збагаченого урану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-