Кабмін затвердив правила страхування ризиків для українських експортерів

Кабмін затвердив правила страхування ризиків для українських експортерів

Укрінформ
Кабінет міністрів 21 серпня 2019 року затвердив правила страхування від комерційних та некомерційних ризиків, перестрахування та надання гарантій експортерам української продукції.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку.

«21 серпня уряд схвалив розроблену Мінекономрозвитку постанову, якою затвердив правила страхування від комерційних та некомерційних ризиків, перестрахування та надання гарантій Експортно-кредитного агентства», - йдеться в повідомленні.

Виконання рішення уряду є продовженням комплексу заходів на підтримку експортерів української продукції (товарів, робіт, послуг) через інструменти страхування від комерційних та некомерційних ризиків, перестрахування та надання гарантій за договорами, які забезпечують розвиток експорту.

Перший віцепрем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, коментуючи рішення, зазначив, що для українських експортерів важливо отримати дієвий механізм захисту від ризиків неплатежів та фінансових втрат, які є серйозним викликом для учасників міжнародної торгівлі.

«Ефективна робота Експортно-кредитного агентства та інші елементи системи підтримки експортерів - важливий пріоритет нашої роботи та серйозний засіб підвищення конкурентоспроможності української продукції на світових ринках», - сказав Кубів.

Читайте також: Зміна розрахунків ціни на газ: суд призначив дату розгляду оскарження постанови уряду

Як відомо, Кабінет міністрів за ініціативи Мінекономрозвитку 7 лютого 2018 року прийняв рішення про створення ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» та затвердив його установчі документи. Експортно-кредитне агентство є невід’ємною складовою системи підтримки розвитку експорту в Україні шляхом забезпечення фінансової підтримки українських підприємств відповідно до Експортної стратегії України: Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі на період 2017—2021 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-