Україна та Єгипет обговорили розширення співпраці в енергетиці

Україна та Єгипет обговорили розширення співпраці в енергетиці

Укрінформ
Україна та Єгипет обговорили шляхи розширення двостороннього співробітництва в енергетичній сфері та підготовку фахівців цього профілю у вищих навчальних закладах нашої країни.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України за результатами зустрічі посла України в Арабській Республіці Єгипет Євгена Микитенка з міністром нафти та мінеральних ресурсів АРЄ Тареком Ель Моллою.

"У ході бесіди сторони обговорили шляхи розширення двостороннього співробітництва в енергетичній сфері, перспективи діяльності українських компаній на єгипетському ринку, а також питання навчання громадян Єгипту в українських закладах вищої освіти інженерного і нафтогазового профілю", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мала приватизація принесла державі майже 1,5 мільярда

Як відомо, НАК “Нафтогаз України” реалізує в Єгипті найбільший інвестиційний проєкт за кордоном. Вартість державних інвестицій України в АРЄ з моменту започаткування проєкту, у вигляді капітальних вкладень та виконаних філією НАК “Нафтогаз України” - ДП “Закордоннафтогаз” робіт на родовищі Алам Ель-Шавіш у Західній пустелі АРЄ, станом на травень 2019 р. становить майже 500 млн дол. США.

Фото: egypt.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-