Електроенергія для промисловості з вересня подешевшає на 10-11% - Герус

Електроенергія для промисловості з вересня подешевшає на 10-11% - Герус

Укрінформ
Уряд ухвалив Постанову про покладання спеціальних обов`язків (ПСО) на ринку електроенергії, яка зробить можливим пониження тарифів на 10-11% на електроенергію для всіх непобутових споживачів з 1 вересня.
Про це повідомив у Facebook представник Президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус.

"Енергоатом та Укргідроенерго будуть брати участь у спецобов’язках на 90% та 35% виробленої ними електроенергії. Внаслідок таких змін регулятор зможе понизити тарифи на передачу електроенергії (тариф Укренерго) з 32 коп. за кВт-год. до 11 коп. за кВт-год. Навіть із таким зниженням у ДП «Гарантований покупець» буде достатньо коштів для виплати «зеленій» генерації", - висловив думку Герус.

За його словами, рішення водночас врегулює питання виплати «зеленим» та усуне ризики судових рішень, які блокують такі виплати.

«Гарантований покупець» матиме достатньо коштів для таких виплат. Окрім того, зникає сенс судових позовів щодо тарифу Укренерго після того, як він буде понижений у 3 рази", - прокоментував Герус.

Він підкреслив, що відбудеться пониження тарифів для непобутових споживачів на 21 коп. за кВт-год.

"Це зниження тарифу на 10%-11%. Непобутові споживачі - це школи, дитячі садочки, лікарні, військові частини, водоканали, кафе, перукарні, малі, середні та великі заводи. Для всіх на 21 коп. Загалом таке рішення повертає в економіку близько 18 млрд грн у рік", - зазначив Герус.

Читайте також: Уряд зобов'язав Укргідроенерго продавати до 35% своєї електрики за спецобов'язками

Він додав, що ведеться робота, аби відповідні рішення набрали чинності уже із 1 вересня.

"Це, можливо, не ідеальне рішення, але фактично єдине, яке могло бути прийняте та ефективно реалізоване у короткі строки. Таким чином ми отримуємо трохи часу, щоб розробити та запровадити більш ефективні механізми, які можуть бути запущені в кінці цього року", - зазначив Герус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-