НБУ запрошує регуляторів до обговорення Стратегії розвитку фінсектору України

НБУ запрошує регуляторів до обговорення Стратегії розвитку фінсектору України

Укрінформ
Національний банк запрошує фінансових регуляторів долучитись до публічного обговорення Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

"Національний банк разом з іншими підписантами Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво з питань підготовки та впровадження Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року запрошує учасників фінансових ринків, експертів та міжнародних партнерів нашої держави доєднатися до обговорення основних напрямів цього програмного документа", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що метою Стратегії є забезпечення подальшого реформування та розвитку фінансового сектору України відповідно до провідних міжнародних практик та імплементація заходів, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

У процесі розробки проекту Стратегії міжвідомча робоча група, визначила такі пріоритетні напрямки розвитку фінансового сектору: зміцнення фінансової стабільності; сприяння макроекономічному розвитку та зростанню економіки, розвиток фінансових ринків, розширення фінансової інклюзії та впровадження інновацій у фінансовому секторі.

За кожним із зазначених напрямків зараз визначаються стратегічні цілі, на які будуть спрямовуватися зусилля регуляторів фінансових ринків.

"Пройшовши непростий шлях реформування банківського сектору у 2014-2019 рр., створивши необхідні передумови для переходу до стадії стійкого розвитку фінансового сектору, разом з іншими регуляторами ми працюємо над підготовкою нового стратегічного документа на наступні п’ять років. Разом з іншими регуляторами ми прагнемо бути транспарентними і зрозумілими для усіх наших стейкхолдерів і сьогодні розпочинаємо відкритий діалог щодо майбутнього фінансового сектору", – наголосив голова Національного банку Яків Смолій.

Читайте також: НБУ оптимізував порядок здійснення касових операцій банків

Зокрема, сьогодні розпочато збір пропозицій та зауважень до бачення майбутнього фінансового сектору України у 2025 році, цілей Стратегії, індикаторів їхнього виконання, а також необхідних заходів і дій для їхнього досягнення.

Пропозиції збиратимуться та оброблятимуться через веб-сторінку Стратегії на офіційному сайті Національного банку до 30 вересня включно.

До кінця вересня також буде проведено серію круглих столів за участю експертів, учасників фінансових ринків, представників IT-сектору, міжнародних організацій, а також державних органів України.

Підготовка проєкту стратегічного документа після збору та опрацювання усіх пропозицій і затвердження Стратегії очікується до кінця поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-