Гройсман сказав, яких цін на газ слід очікувати взимку

Гройсман сказав, яких цін на газ слід очікувати взимку

Відео
Укрінформ
Газ для населення взимку може продаватися за серпневими цінами, оскільки саме за цими цінами відбувається закачування блакитного палива до сховищ.
Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, присвяченому звіту про основні показники розвитку України за останні три роки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам вдалося змусити Нафтогаз знизити ціну на газ на 25% з травня - виходячи зі світових цін. Маю надію, що наступний опалювальний сезон не буде пов'язаний із підвищенням цін для населення. Ціни станом на серпень є прийнятними і можуть бути використані у наступний опалювальний сезон, оскільки газ закачаний за цінами, що сягнули практично мінімуму", - сказав Гройсман.

Разом з тим, за його словами, Україна 1363 дні живе без прямих поставок газу з боку Росії, використовуючи переважно європейські джерела поставки ресурсу та поступово збільшуючи власний видобуток.

Гройсман окремо звернув увагу, що за час відсутності поставок газу з боку Росії наша держава забезпечила стабільний транзит палива до європейських споживачів.

Читайте також: Нафтогаз очікує на скасування штрафів за відхилення у споживанні газу

"Зрозуміло, що потрібно забезпечити повноцінну роботу газотранспортної системи, але також дуже важливо, щоб були реалізовані можливості з видобутку газу", - зазначив Гройсман.

Голова уряду також нагадав, що в Україні започатковано роботу Фонду енергоефективності, який є додатковим інструментом реалізації політики енергозаощадження та зменшення споживання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-