Економіка у ІІ кварталі зросла на 4,6% - Гройсман

Економіка у ІІ кварталі зросла на 4,6% - Гройсман

Укрінформ
У другому кварталі 2019 року українська економіка продемонструвала зростання на 4,6%.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, присвяченому звіту про основні показники розвитку України за останні три роки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо дуже позитивний сигнал зростання у другому кварталі 2019 року - 4,6% (порівняно з відповідним кварталом торік - ред.). Це найвищий показник за останнє десятиріччя. Наше головне завдання - зробити зростання сталим: від 5 до 7%. Для цього нам потрібні інвестиції", - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман заявляє, що його уряд заклав гарний фундамент для наступників

Він наголосив, що наразі Україна перебуває на 71-му місці у рейтингу ведення бізнесу Doing Business-2019, піднявшись на 41 позицію з 2014 року.

"Якщо наступний уряд зробить те саме, що й ми, то ми увійдемо у топ-30 країн по легкості ведення бізнесу. Це абсолютно реально. Трансформація митних і податкових органів відбувалася важко, але ми заклали цю основу. Є усі підстави зробити їх якісними та публічними", - наголосив Гройсман.

Він також відзначив, що міжнародні резерви України за каденцію чинного уряду зросли в 1,6 разу – до 21,84 млрд дол., що є найбільшим показником за останні роки. А інфляція в Україні за три роки знизилася – з 12,4% до 9,8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-