В Україні уже видали 400 енергетичних сертифікатів для будівель

В Україні уже видали 400 енергетичних сертифікатів для будівель

Укрінформ
В Україні видали 400 енергетичних сертифікатів для будівель різних категорій.

Про це на пресконференції сказав голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже отримали 1300 атестацій, отриманих як для енергоаудиторів, так і для фахівців з обстеження інженерних систем. Ми продовжуємо співпрацювати у цьому напрямку з навчальними закладами", - сказав Савчук.

За його словами, 400 будівель уже отримали енергетичні сертифікати.

"З них у серпні видано 118 сертифікатів. Це і підприємства торгівлі, і навчальні заклади, і житлові будинки", - зазначив Савчук.

Читайте також: В Україні розраховують скоротити споживання газу ще на 5 мільярдів кубів до 2022 року

Енергетичний сертифікат надає інформацію про витрати енергоресурсів, про технічний стан будівлі. На основі отриманих даних визначається клас енергоефективності будівлі, розробляються рекомендації з впровадження енергоефективних заходів.

Відповідно до законодавства енергетична сертифікація здійснюється лише атестованими енергоаудиторами, перелік яких міститься на сайті Держенергоефективності. Сертифікація енергоефективності будівель здійснюється відповідно до Закону України від 22.06.2017 № 2118-VIII «Про енергетичну ефективність будівель».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-