На акції Укртелекому наклали арешт за борги перед Ощадбанком

На акції Укртелекому наклали арешт за борги перед Ощадбанком

Укрінформ
Виконавча служба наклала арешт на майже 93% акції Укртелекому за борги ТОВ "ЕСУ" (власник пакета акцій Укртелекому) перед Ощадбанком.
Про це йдеться в пресрелізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

"У встановлені проспектом емісії строки ТОВ «ЕСУ» не здійснило погашення облігацій та не сплатило нарахований купонний дохід, у зв’язку з чим Ощадбанк стягнув заборгованість у судовому порядку. Судові процедури тривали майже два роки. При цьому ТОВ «ЕСУ» намагалось у судовому порядку отримати розстрочку виконання рішень судів, однак Верховний Суд визнав обґрунтованою позицію Ощадбанку, і розстрочку було скасовано", - йдеться в повідомленні.

В Ощадбанку зазначають, що арештовані акції Укртелекому мають бути продані в процедурі виконавчого провадження з прилюдних торгів для погашення боргів ТОВ «ЕСУ» перед банком у розмірі майже 1,8 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня 2019 року Ощадбанк відстояв у Верховному Суді свою позицію у спорі з Укртелекомом щодо розірвання договору купівлі-продажу облігацій, заборгованість за якими становить майже 1,5 млрд грн.

Як відомо, 15 вересня 2015 між Укртелекомом та Ощадбанком було укладено договір, згідно з яким банк зобов’язався передати у власність Укртелекому, а останній зобов’язався не пізніше 15 березня 2017 прийняти та оплатити облігації ТОВ «ЕСУ» (власник контрольного пакету акцій Укртелекому) серії С у кількості 1 000 000 шт. за ціною 1 млрд грн плюс накопичений купонний доход за облігаціями.

Читайте також: Укртелеком розпочав підключення сіл до нової оптичної мережі

У серпні 2017 року з метою уникнення виконання зобов’язань за договором (сплати банку більше 1 млрд грн) Укртелеком подав до Господарського суду м. Києва позовну заяву про розірвання договору та визнання зобов’язань за договором припиненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-