З 1 грудня набере чинності конвенція щодо протидії виведенню капіталів

З 1 грудня набере чинності конвенція щодо протидії виведенню капіталів

Укрінформ
В Україні з 1 грудня 2019 року набере чинності конвенція щодо імплементації заходів з протидії виведенню капіталів (MLI).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів у Facebook.

"Конвенція MLI набере чинності в Україні з 1 грудня 2019 року. Учора до Депозитарію OECD (ОЕСР — організація економічного співробітництва та розвитку — ред.) було офіційно передано документи про ратифікацію Конвенції MLI в Україні. Це значить, що Конвенція набере чинності в Україні з 1 грудня 2019 року, а Україна стане 31-ю країною, де Конвенція почне застосовуватись", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що конвенція MLI – це важливий крок для протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з-під оподаткування. Завдяки конвенції Україна зможе внести необхідні зміни до більшості договорів з іншими державами про подвійне оподаткування. Це дозволить зменшити переміщення українського капіталу до юрисдикцій з низьким рівнем оподаткування з метою мінімізації податкових зобов’язань, що, у свою чергу, сприятиме збільшенню доходів бюджету.

Читайте також: Японське кредитне агентство R&I підвищило рейтинг України

Як повідомлялося, 23 липня 2018 року міністр фінансів Оксана Маркарова підписала багатосторонню конвенцію MLI, 28 лютого 2019 року Верховна Рада її ратифікувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-