Японське кредитне агентство R&I підвищило рейтинг України

Японське кредитне агентство R&I підвищило рейтинг України

Укрінформ
Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information (R&I) підвищило суверенний кредитний рейтинг України на дві позиції з CCC+ до B, прогноз - стабільний.

Японське кредитне агентство зазначає, що українська економіка продовжує відновлюватись, а фіскальна позиція покращилась, повідомляє Мінфін.

Економічної стабільності вдалось досягти завдяки фіскальній дисципліні та контролю інфляції. Міжнародні резерви зростають і стійкість України до зовнішніх шоків покращується.

Аналітики агентства R&I відзначають, що ВВП України зростає, інфляція сповільнюється, а тимчасове збільшення дефіциту платіжного балансу до 3-4% не матиме вплив на кредитоспроможність України. Зважаючи на значні потреби в рефінансуванні заборгованості та задля підтримки здорового фінансового середовища, фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду є важливою для України.

Читайте також: Упродовж січня-липня надходження до місцевих бюджетів зросли на 20,7%

Аналітики агентства відзначили, що показник державного боргу до ВВП зменшився з 69,2% станом на кінець 2016 року до 52,3% станом на кінець 2018 року. Приєднання до мережі Clearstream дозволило Україні збільшити ліквідність на внутрішньому ринку капіталу та розширити базу інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-