Трамп анонсував нові мита на китайські товари

Трамп анонсував нові мита на китайські товари

Укрінформ
Президент США пообіцяв запровадити нові мита в розмірі 10% на імпортовані з Китаю товари вартістю $300 млрд щорічно.

Про це Дональд Трамп повідомив у низці дописів у Тwitter.

"Наші представники щойно повернулися з Китаю, де провели конструктивні перемовини, пов'язані з майбутньою торговельною угодою. Ми думали, що у нас є угода з Китаєм три місяці тому, але, на жаль, Китай вирішив переглянути угоду до підписання. Зовсім нещодавно Китай погодився на купівлю сільськогосподарських продуктів з США у великих кількостях, але не зробив цього. Крім того, мій друг президент Сі Цзіньпін сказав, що він припинить продаж фентанілу до США - цього так і не сталося, багато американців продовжують вмирати”, - зазначив Трамп.

Він наголосив, що під час перемовин, які розпочнуться 1 вересня, США запровадять мито у розмірі 10% на решту 300-мільярдного товарообігу з Китаєм - на додачу до 250-мільярдного потоку, вже обкладеного митом у 25%.

Водночас Трамп висловив сподівання на продовження позитивного діалогу з Китаєм щодо всеосяжної угоди про торгівлю, додавши, що "майбутнє між нашими двома країнами буде дуже світлим".

Читайте також: Китай та США сьогодні поновлюють торговельні переговори

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом відносини між США й Китаєм переросли у торговельну війну, із запровадженням додаткових мит на імпортовану продукцію.

Міжнародні фінансові інституції, у тому числі МВФ та Світовий банк назвали напруження між найбільшими економіками світу одним з найнегативніших чинників для подальшого глобального зростання.

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-