АМПУ запропонувала Президенту пакет ініціатив щодо портової галузі

АМПУ запропонувала Президенту пакет ініціатив щодо портової галузі

Укрінформ
Державне підприємство "Адміністрація морських портів України" спрямувало в Офіс Президента України пакет ініціатив з розвитку портової галузі.

Про це повідомляється на сайті АМПУ.

"АМПУ спрямувала в Офіс Президента України пакет ініціатив з розвитку морської галузі. Документ містить перелік рішень (законів, нормативних актів тощо) – як невідкладних, так і стратегічних, – які мають прийняти Верховна Рада та Кабінет міністрів задля вирішення проблемних питань, що перешкоджають розвитку портової галузі України", - йдеться у повідомленні.

Керівник ДП “Адміністрація морських портів України” Райвіс Вецкаганс зауважив, що передача напрацьованого пакету ініціатив – це логічне продовження діалогу між Офісом Президента України та АМПУ за підсумками зустрічі в рамках робочої поїздки Президента України Володимира Зеленського до Одеси 13 липня.

“Наша стратегічна мета – по-перше, завдяки ефективному партнерству держави та бізнесу, наростити обсяги перевалки в українських портах щонайменше на 25 млн тонн протягом 5 років, а до 2038 року перетнути позначку у 200 млн тонн на рік (за оптимістичним сценарієм) за рахунок підвищення ефективності використання портової інфраструктури. А по-друге, вивести Україну в ТОП-30 країн у Глобальному індексі конкурентоспроможності (World Economic Forum). Це амбітні, але цілком досяжні цілі за умови злагодженої спільної роботи на результат усіх стейкхолдерів портової галузі”, - підкреслив Вецкаганс.

Читайте також: Портовики просять втричі знизити норму відрахувань дивідендів

Щодо діяльності ДП “АМПУ”, то зазначається, що найбільш нагальними питаннями, що потребують вирішення на державному рівні, є корпоратизація підприємства з унормуванням майнових відносин та запровадження моделі “порт-лендлорд” щодо гармонічного земельного планування, розширення повноважень наглядової ради задля більш гнучкого фінансового планування (в т. ч. щодо встановлення тарифів та зборів), а також зміна фінансового та процедурного механізмів оренди причалів.

“У планах АМПУ в найближчі 5 років – суттєво підвищити ефективність використання власного флоту при здійсненні експлуатаційного днопоглиблення (50% — власним флотом), збільшивши обсяги робіт у понад 2,5 разу – до 4,5 млн куб. м на рік, реалізація 4 концесійних угод в українських портах, подальше відродження річкового судноплавства та круїзного туризму. Вирішення цих питань можливе лише за умови збалансованої та послідовної політики держави, на яку ми щиро сподіваємося та розраховуємо”,— наголосив Вецкаганс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-