Американські бізнесмени розповіли про “прогалини” в українській ІТ-сфері

Американські бізнесмени розповіли про “прогалини” в українській ІТ-сфері

Укрінформ
Розвиток цифрової економіки має стати пріоритетом для України.

Про це заявив радник Президента України Михайло Федоров під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні, де він представив цифровий план дій, повідомляє сайт Президента.

«Розвиток цифрової економіки має стати пріоритетом № 1 для України. Ми зобов’язані здійснити цифрову трансформацію наявних галузей економіки та створити сприятливі умови для появи нових. Інакше ризикуємо відстати від провідних економік світу назавжди. Спільно з профільним бізнесом і громадськістю ми визначили чіткі завдання та цілі до 2024 року, – підкреслив Федоров.

Він додав, що ми дуже зацікавлені у залученні можливостей членів Американської торговельної палати до розвитку спільних проєктів у сфері широкосмугового Інтернету, електронної ідентифікації тощо».

Під час зустрічі представники американського бізнесу акцентували увагу на проблемних питаннях роботи в Україні, зокрема обшуках в ІТ-компаніях, оподаткуванні ІТ-галузі та доступі до інфраструктури для розміщення телекомунікаційного обладнання провайдерів, а також ключових інтересах щодо розвитку мобільного та фіксованого широкосмугового Інтернету, електронного суду й ухвалення пріоритетних законопроєктів, необхідних для ІТ-галузі.

Читайте також: Американська компанія розроблятиме вуглеводневу ділянку на шельфі Чорного моря

Всі згадані пропозиції будуть опрацьовані Офісом Президента України з метою залучення інноваційного американського бізнесу до розвитку цифрової сфери в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-