Ефект від аукціонів на ProZorro перевищив 18 мільярдів

Ефект від аукціонів на ProZorro перевищив 18 мільярдів

Укрінформ
Ефект від електронних аукціонів на ProZorro.Продажі за час його існування вже перевищив 18 млрд грн.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України у Facebook.

"ProZorro.Продажі подолали новий рубіж 18 млрд грн. В системі оголошено понад 226 тис. аукціонів, з яких успішних - 15,18 тис. 13,47 тис. учасників взяли участь в цих аукціонах, а середня вартість лотів завдяки конкуренції на прозорих аукціонах в середньому зростає на 18,65%", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що найбільше коштів принесли: реалізація майна на Prozorro.Продажі (6,3 млрд грн), голландські аукціони (5,8 млрд грн), продаж прав на вимогу (4,6 млрд грн) та мала приватизація (1,2 млрд грн).

Читайте також: Бюджет отримав понад 900 мільйонів від оренди держмайна

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня 2016 року Мінекономрозвитку, Національний банк України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та антикорупційна громадська організація Трансперенсі Інтернешнл (ТІ) Україна уклали Меморандум щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються. Документ передбачав, що ТІ Україна має створити електронну торгову систему для реалізації майна банків-банкрутів та забезпечувати її підтримку. Пілотний проект показав високу результативність, електронна торгова система ProZorro.Продажі функціонує успішно.

У квітні 2018 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України зареєструвало державне підприємство “Прозорро.Продажі”. Таким чином реформа державних продажів остаточно перейшла на новий, державний рівень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-