Бюджет отримав понад 900 мільйонів від оренди держмайна

Бюджет отримав понад 900 мільйонів від оренди держмайна

Укрінформ
Фонд державного майна України з початку 2019 року перерахував до бюджету країни 925,7 млн гривень від оренди державного майна.

Про це повідомив в. о. голови ФДМУ Віталій Трубаров у Facebook.

"За крок до мільярда. Фонд державного майна перерахував до бюджету країни 925,7 мільйона гривень від оренди державного майна. З упевненістю можемо говорити, що Фонд річне завдання в 1,2 мільярда перевиконає, і до кінця року ми підійдемо до цифри в півтора мільярда", - написав Трубаров.

Він зазначив, що наразі є понад 17 тис. чинних договорів оренди державного майна, укладених Фондом та регіональними відділеннями. Однак, попри попит оренди держоб’єктів серед бізнесу, ринок потребує сучасних правил і підходів.

"Фонд ще минулого року розробив новий закон про оренду, який вже декілька разів проходив погодження міністерствами, редагувався і обговорювався і мав бути переданий до ВР, але цього не сталося", - зауважив Трубаров.

За його словами, ФДМУ пропонує застосовувати електронні аукціони і в сфері оренди держмайна.

"Фонд пропонує перейти винятково на електронні аукціони і максимально нівелювати вплив чиновника на процес, в рази зменшити час передачі майна, спростити умови укладання договору, без непотрібних дозволів, запитів, погоджень. Закон передбачає ефективний захист від недобросовісних орендарів і боротьбу з тими балансоутримувачами, які незаконно здають в оренду державне майно. Фонд повторно ініціюватиме питання розгляду проєкту закону про оренду, аби вже новий склад парламенту розглянув цей важливий документ, і ринок оренди запрацював за новими правилами", - підсумував очільник Фонду.

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету майже 7 мільярдів від продажу облігацій

Як повідомляв Укрінформ, торік оренда державного майна, за даними Трубарова, забезпечила надходження до бюджету близько 1,5 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-